Overzicht in de diepvries
Je kent het vast, er is geen tijd om eten te koken, daarom zoek je maar snel in de diepvries, want daar liggen vast nog wel een paar kliekjes. De vriezer ligt overvol, dus het is nog niet makkelijk om te vinden wat je zoekt. Waar is dat restje lasagna gebleven? En wat zit er eigenlijk in dat blauwe bakje? Er liggen tal van bakjes en zakjes met restjes eten, waarvan je niet meer precies weet, wát het ook al weer was en hoe lang het er al in ligt. Niet handig!
Bovendien verdwijnen veel van die lekkere hapjes uiteindelijk in de afvalbak, omdat je niet meer weet hoe lang het al in de vriezer ligt. Zonde van al deze voedselverspilling!
Diepvriesmarker van edding

De oplossing van edding is simpel: schrijf met een diepvriesmarker een naam en een datum op de diepvriesbakken of zakken! De inkt van deze marker is vorstbestending tot wel -25 graden en de inkt is uitgumbaar, wat ideaal is als je je bakje vaker wilt gebruiken. Zo krijg je snel en makkelijk overzicht in je vriezer en hoef je geen eten meer weg te gooien!
Om het nog een beetje op te vrolijken, teken je met de marker een tekeningetje op het zakje. Speciaal voor diepvrieszakken heeft edding een aantal leuke gratis templates die je kunt gebruiken!
![]()
Ook leuk: schrijf op een bewaarbakje een persoonlijk berichtje voor je dochter die alleen moet eten en een kliekje op kan warmen. Of verras je vriendin met een maaltijd en schrijf een lieve boodschap op het diepvriesdoosje.
Hoe lang kan je eten invriezen?
Handig om te weten! Veel producten kun je ongeveer drie maanden invriezen zonder dat er kwaliteit verloren gaat. De uitzonderingen hierop zijn:
- Brood en slagroomgebak: 1 maand
- Rauw rundvlees uit 1 stuk: 9 maanden
- Geblancheerde groenten en zacht fruit: 1 jaar
- Magere vis (kabeljauw, schol, tonijn): 6 maanden
- Margarine en boter: 1 - 2 maanden (halvarine niet invriezen)
Bron: Voedingscentrum
